V tomto článku se dozvíte snad již veškeré potřebné údaje o letošním ročníku.

Začátek pochodu bude v pátek 20.9.2013 v Žebětíně před Katolickým domem na Křivánkově náměstí (u radnice). Jede tam autobus č. 52 například z Mendlova náměstí a je to zastávka Křivánkovo náměstí. Vyjít na trasu bude možné od 17:30 do 18:15. Cíl bude tamtéž.

Trasa bude jako obvykle nová a jako obvykle nebude známa dopředu – s jednou vyjímkou: cca 24 hodin před startem budou zde na stránkách zveřejněna data pro GPS. Na startu dostanete mapu s vyznačenou a popsanou trasou, rozpisem stanovišť a jejich „otevírací dobou“.

Startovné bude 70,- Kč za osobu, oproti tomu si méně vybíraví účastníci prakticky nemusejí brát s sebou jídlo – bude zajištěno na stanovištích. Také vodu bude možné na několika místech na trase doplnit. Pokud se někdo rozhodne skončit již v noci, na jednom nočním stanovišti bude možno dospat do rána (po 25 km trasy) – ovšem jen pro omezený počet osob a bez možnosti zapůjčení spacáků.

A ještě Vás čeká jedna lahůdka, která může napovědět trasu: Loňská návštěva Olomouckého kraje není nic proti letošnímu bonusu – ten získají ti, kteří během cesty navštíví území cizího státu! 😉

Na startu se na vás všechny těší Ondra Letocha a Ondra Valeš – Čmelda!

Ondřej Letocha