Zdravím vás dva týdny před pochodem a píšu snad všechny důležité informace.

Start je letos v Kohoutovicích u zastávky trolejbusu č. 37 Voříškova, před restaurací Montána (zde: 49.1964056°N, 16.5335283°E). Blízko je také zastávka autobusů č. 50 a 52 Kohoutovice, hájenka. Start je tedy v pátek 19. září 2014 a vyrazit na cestu můžete v čase od 17:30 do 18:15 – do cíle se vám počítá 24 hodin od vašeho přesného času startu. Registrace bude možná od 17:00.

Trasa je opět zbrusu nová, zatím tajná, barevnou mapu s jejím vyznačením a popisem dostanete na startu. Mapa bude trochu zmenšená, tak pokud chcete, můžete si vzít svoje mapy: Okolí Brna – Svratecko a Okolí Brna – Moravský Kras (z edice KČT), ale není to nutné. Pokud to až do startu nebudete moct vydržet, nebo si budete chtít nahrát data do GPS, budou tato data zveřejněna zde na webu 24 hodin před startem.

Po deseti kilometrech na vás bude čekat povzbuzení na stanovištích a kromě něj i trocha čaje, či malé občerstvení, na několika z nich i větší studené jídlo a voda na doplnění. Troufám si tvrdit, že ti skromnější z vás si nemusí brát s sebou žádné jídlo.

Tak to je snad vše podstatné, těším se na startu!

Ondřej Letocha