Start závodu se blíží, máme pro Vás pár důležitých informací. Pojďme si je představit.

Samotný start bude v pátek 15. 9. u Kostelíčka v Brně-Líšni (Poutní kaple Panny Marie Pomocnice) – mapa. Nejbližší autobusová zastávka „Obecká“ na autobusové lince 58 je vzdálena 800 metrů (taková malá zahřívací etapa před startem) – mapa. Autobus jezdí po 10 minutách, tak by snad neměl být problém se na místo dostat (nemusíte se všichni cpát do jednoho posledního autobusu, ten Vás všechny nepobere 😉 ). Pokud se Ti nechce hledat nejkratší cesta na start, tak se mrkni na mapu 😉 Nebo můžeš jít podle jednoduchého popisu cesty: Ze zastávky autobusu 58 Obecká pokračuj ve směru jízdy. První ulicí se dej doprava a poté znovu doprava. Dále pokračuj stále rovně až ke Kostelíčku, který je již zdálky vidět.

Registrace bude možná od 17:00 do 18:15, vyjít na trasu bude možné v době od 17:30 do 18:15.

Cíl letošního ročníku bude jen cca o 1 km dále a to ve stejné nadmořské výšce (346 m.n.m.). To jsem Vám toho moc neřekl 😉 Tak ještě jednou a lépe. Cíl bude v Brně-Líšni u hřbitova na konečné autobusu 58mapa (autobus jezdí po 20 minutách).

Pokud si budeš chtít trasu pochodu stáhnout do mobilu či navigace, tak bude na webu k dispozici ve formátu GPX během čtvrtka. Jinak se na ni můžeš těšit na startu v tištěné podobě (turistická mapa i popis cesty).

Nezapomeň si před cestou přečíst O čem pochod je a hlavně Podmínky a bezpečnost , kde se dočteš vše důležité. Na startu budeš tyto podmínky podepisovat, tak jim věnuj pozornost předem, ať se tím na startu nemusíš dlouho rozptylovat.

Zde jen to nejdůležitější:
Měj reflexní prvky na oblečení (nejlépe reflexní vestu) a bílé a červené světlo (z kola).
Startovné 80,- Kč se platí při registraci.

Na startu věnuj pozornost materiálům, které dostaneš:
kromě mapy a průvodky dostaneš i textový popis trasy zvláště pro méně přehledné úseky a rozpis kontrol, kde se dozvíš:
– od kdy do kdy je která kontrola otevřená
– na kterém je kilometru a její přesná pozice
– jestli na ní dostaneš něco k jídlu nebo jen něco malého na občerstvení a kde si budeš moct doplnit vodu s sebou
– jak se z kontroly dostaneš do Brna, pokud budeš chtít skončit (počítej s tím, že druhé a třetí stanoviště jsou otevřeny v nočních časech, kdy odtam žádná hromadná doprava nejede, takže pokud tam skončíš, tak tam budeš dlouho čekat a u čtvrtého, pátého a šestého stanoviště odjíždějí první spoje až v průběhu, nikoliv hned od otevření stanoviště)
– kontaktní telefon pro případ nouze nebo nahlášení ukončení pochodu mimo stanoviště.

Voda na doplnění s sebou bude na těchto stanovištích:  25,6 km 50,3 km 72,2 km 90,9 km

Na stanovištích pak nejprve nahlas kontrole svůj příchod a pak i odchod.

Těšíme se na startu! ????

Za organizační tým ZBdB
Ben

Obecká - nejbližší zastávka autobusu 58

Kostelíček - místo startu

Líšeň, hřbitov - letošní cíl na konečné autobusu 58